Aloe VeraAsphodelaceae familyasından tıbbi amaçlarla kullanılan, kaktüse benzer bir yapıya sahip ve sukulent bir bitki türüdür. Aloe Vera’nın Faydaları Bu sayede popülaritesini kaybetmeden geçmişten günümüze taşınmıştır. yaygın isim Aloe Vera olarak bilinmesine rağmen Tıbbi Aloe diye anılan yerler var.
Bir bitkinin yapısı incelendiğinde; Yüzde 96 oranında su olduğu görülmekte ve uçucu yağlar, amino asitler, mineraller, vitaminler, enzimler, glikoproteinler, reçineler ve antrasen veya antrakinon türevleri de dikkat çekmektedir.
Aloe Vera’nın Tarihieski zamanlara kadar gider. Tarihin uygarlıklarında, ölümsüzlük bitkisi ” VE ” tedavi edici bitki “İsimleriyle dikkat çeken bir bitki bu, şifalı aloe adını onaylıyor. M.Ö. MÖ 1500, eski Mısır uygarlığında; Yanık, enfeksiyon ve parazitlerin tedavisinde kullanılan bu bitkinin Mısır kraliçesi Kleopatra tarafından da cildi tazelemek için kullanıldığı ve güzelliğini bu bitkiye borçlu olduğu söyleniyor.
Aloe vera nerede yetişir?
Aloe Vera bitkisinin anavatanı Burası Afrika. Afrikalı avcılar terin vücutlarında oluşturduğu kokuyu gidermeye çalışıyorlar. Aloe VeraCilde uyguladığı iddia ediliyor. Aloe Vera; çeşitli savaşlar, ticaret ve seyahatler yoluyla diğer ülkelere yayılmıştır.
Günümüzde medikal kullanımının yanı sıra kozmetik sektöründe kullanılmak üzere; Avustralya, Küba, Dominik Cumhuriyeti, Çin, MeksikalıHindistan, Jamaika, İspanya, Kenya, Tanzanya, Güney Afrika ve ABD’de büyük ölçekli tarım Aloe Vera Üretimi var.
Dünya çapında en yaygın olarak yetiştirilen bitkilerden biridir. aloe vera bitkisiÜlkemizdeki insanlar arasında” Aloe “Akdeniz bölgesi” olarak bilinir. Ege bölgesinde Antalya ili ve çevresinde, İzmir, Manisa ve Aydın çevresinde yetiştirilir.
Aloe veranın faydaları nelerdir?
Aloe Vera (şifalı aloe vera); yeşil kabuk ve aloe jeli İki bölümden oluşur. jel kısım; Başta 18 amino asit, 20 mineral, 12 vitamin olmak üzere pek çok yararlı bileşen içerir. Aloe Vera’nın Faydaları oldukça fazla. Aloe Vera Bitkisinin FaydalarıHadi düşünelim.
- Bu cilt için harika bir bitkisel ilaçtır. Cilt lekelerinin giderilmesinde, böcek ısırıklarında, güneş yanıklarının giderilmesinde ve yaraların iyileşmesinde oldukça etkilidir.
- Aloe VeraMısır kraliçesi Kleopatra’nın cildini tazelemek için kullandığından bahsetmiştik. Aloe Vera Bu içerir; İçeriğindeki vitaminler, mineraller ve amino asitler sayesinde cildin yaşlanmasını önler ve aynı zamanda ciltte kollajen üretimini arttırır.
- Akne genellikle yağlı ciltte görülür. Aloe Vera; Cilde yağ dengesini sağlar ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Akne Tedavisi İçin Aloe Vera çok önemli bir rol oynar.
- Aloe Vera’nın FaydalarıBunlardan biri de kas ve eklem ağrılarına faydalı olmasıdır. aloe vera jeliAğrıyan bölgeye ovma ile masaj yaparak ağrınızın azaldığını fark edeceksiniz.
- Aloe Vera’nın Faydaları lafı olmaz. Aloe Verabilgili olduğunuz bir konuda; bağışıklık sistemidir. kanser riskini azaltmada önemli rol oynuyor Aloe Vera, çay olarak tüketildiğinde Aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu bir rol oynar.
- aloe vera suyu Bu maddeden yapılan içecekler doğal bir detoks görevi görür; sindirim ve dolaşım sisteminin çalışmasını hızlandırır.
- Aloe Vera’nın FaydalarıBu bitkiyi kullanmayı öğrenenler çeşitli amaçlar için bu bitkiyi tercih etmektedirler. saç dökülmesi için aloe vera bitkisi Özellikle şampuan ve saç kremi ile birlikte kullanıldığında erken saç dökülmesini önlemede etkili olduğu görülmüştür.
- Kan şekeri seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olur.
- Kolesterol seviyesini dengede tutar.
Aloe vera nasıl kullanılır?
Ülkemizde artık neredeyse her evi biliyoruz. Aloe Vera Bitkisinin Faydalarıöğrendik. Bu bitki ile tanışmak isteyenler için Aloe Vera nedir? başlığı altında detaylı bilgi verdik. İyi, Aloe VeraBu şifalı bitkiyi kendiniz satın alarak büyüttünüz veya ondan faydalanmak istiyorsunuz. Aloe Vera nasıl kullanılır? Bunun hakkında konuşalım.
aloe vera bitkisiAğızdan ve ciltten olmak üzere iki farklı şekilde kullanılır.
- Aloe veranın oral kullanımıVücudun sindirim, boşaltım ve sinir sistemleri üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir.
- Cilde aloe vera uygulamak İçin; Bitkiyi kökten uca ayırabilir ve jeli ciltte uygulamak istediğiniz noktaya dahili olarak uygulayabilirsiniz.
Aloe Vera Kullanım Alanları Birkaç hatırlatma yapalım;
- Her Aloe Vera Güvenli değil, Evde yetiştirdiğiniz Aloe Vera yemek için değil Aloe verayı yemekle birlikte tüketin.Yemek yiyecekseniz burası marketlerin yemek reyonundan daha fazlası. aloe vera yaprakları satın alın ve tüketin.
- Aloe Vera ile TüketinBunu yapmadan önce aşağıdakileri yapmanız gerekir:
- Sivri kısımları kesin
- Aloe VeraKenara alıp yeşil tabakayı bıçakla yatay olarak kesin; şeffaf tabaka görünene kadar kazıyın,
- Berrak jelin olduğu kısma ulaştıysanız jeli bir kaşık yardımıyla çıkarın ve saklama kabına koyun. Jeli isterseniz yiyip içebilirsiniz, isterseniz yemek istemiyorsanız; Tıraş kremi olarak veya cildinizi yenilemek için kullanabilirsiniz.
- Jeli aldıktan sonra Aloe VeraSiz de kullanabilirsiniz
Aloe veranın yemekle birlikte tüketilmesi veya cilde uygulanması Son önemli notu dileyenlere bırakıyoruz; Herhangi bir bitkiyi tüketmeden önce bitkiyi iyice yıkamayı unutmayın. Bunu unutma; Aloe Vera’nın Faydaları oldukça fazla olmakla birlikte tüketimi her insanda aynı tepkiyi vermeyebilir; yenildiğinde herhangi bir kusma vb. belirtiler yaşarsanız veya cildinize uygularsanız; deri döküntüsü vb. Alerjik reaksiyonunuz varsa, Aloe Vera Derhal kullanmayı bırakın ve size en yakın sağlık merkeziyle iletişime geçin.
Aloe vera nasıl yetiştirilir?
Aloe Vera Kullanım Alanları Hakkında bilgi alan bitki severlerin merak ettiği bir diğer soru Aloe Vera nasıl yetiştirilir? bu bir soru. Aloe Vera; Hem bahçede hem de evde yetiştirilebilir. Aloe Vera Saksı dibinde büyüyen genç sürgünleri kesip yeni bir yere diktiğinizde hızla çoğaldıklarını fark edeceksiniz.
Aloe vera bakımında dikkat edilmesi gereken sorun: Hava sıcaklığının 18 derecenin altına düşmediği yerlerde muhafaza edilmelidir. Aloe vera’nın en sevdiği mevsim ilkbahardır, bu nedenle bitkinizi bol güneş alan ve hafif esen bir yere yerleştirirseniz, bulunduğu yere bayılacaktır. Aloe Vera’nın dayanabileceği maksimum sıcaklık 10 derecedir, çünkü Aloe Vera soğuktan kolayca etkilenen bir bitkidir, ani donlar yaprak ve köklerin çürümesine neden olabilir.
Aloe Vera’yı evde yetiştirmeye karar verirseniz, saksı; Bitkiden biraz daha büyük olması önemlidir, daha büyük bir saksı bulabilirseniz bitkiniz daha rahat hareket edecek ve daha hızlı yayılacaktır. aloe vera bitkisi; Günde 5-6 defa sulandığında zeolit ve perlitli topraklarda rahatlıkla yetişir.