Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi 3 Temmuz 1992 yılında kurulmuştur. Bolu’da kuruldu. Vakıf destekli ilk devlet üniversitesi olan üniversite, Bolulu iş adamı İzzet Baysal’ın kurduğu İzzet Baysal Vakfı tarafından destekleniyor.
Bolu Üniversitesi Rektörü Abant İzzet Baysal, prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın eğitim dili Türkçe’dir.
Bolu Abant İzzet Baysala Üniversitesi Akademik Bölümleri; 16 fakülte, 1 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu, 1 enstitü ve 15 araştırma merkezi bulunmaktadır.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi; 30582 öğrencisi, 1509 öğretmeni, 757 idari personeli bulunmaktadır.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tarihçesi
Bolu şehir merkezi ve Gerede, Mengen, Mudurnu, Yeniçağa ve Seben ilçelerinde beş kampüs. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ülkemizde fon destekli bir üniversite olarak üçüncü bir model oluşturabilir.
İzzet Baysal Vakfı’nın devlet tesislerinin yanı sıra tesis ve ekipman yatırımı hızla artarak 2017 yılında 271 milyon TL’ye ulaştı. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesikısa sürede mükemmel fiziki yapıya ve üstün teknolojiye sahip olur.
Bolu Üniversitesi Fakülteleri Abant İzzet Baisala
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi16 fakültesi vardır. Bolu Üniversitesi Fakülteleri Abant İzzet Baisala bunlar:
- diş Hekimliği Fakültesi
- Eğitim Fakültesi
- Fen-Edebiyat Fakültesi
- Güzel Sanatlar Fakültesi
- Hukuk Fakültesi
- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
- İlahiyat Fakültesi
- İletişim Fakültesi
- Mimarlık Fakültesi
- Mühendislik Fakültesi
- Tıp Bilimleri Fakültesi
- Spor Bilimleri Fakültesi
- Teknoloji Fakültesi
- Tıp Okulu
- Turizm Fakültesi
- Ziraat Fakültesi
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne nasıl başvurulur?
Türkiye’nin iki başkenti Ankara ile İstanbul arasında yer alan Bolu’da henüz bir havaalanı veya demiryolu bulunmuyor. Bu nedenle Bolu şehir merkezine 8 km uzaklıkta, Gölköy’de bulunan İzzet Baysal yerleşkesinde yer almaktadır. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi nasıl gidilir? Bu sorulan ilk sorulardan biri. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi nasıl gidilir? Gelin birlikte keşfedelim.
Bolu Abant İzzet Baysal ÜniversitesiOraya ulaşmanın tek yolu şehirlerarası otobüs. Bulunduğunuz şehirden Bolu bileti alıp Bolu otogarında inerek belediye otobüsleri ile yaklaşık 14 km yol kat ederek 20 dakikada Bolu merkeze ulaşabilirsiniz.
Bolu şehir merkezine ulaştığınızda, şehir merkezinden Bolu belediye otobüslerine binerek kampüse gelmeniz gerekmektedir. Şehir merkezi ile merkez kampüs arasındaki 12 km’lik yolculuk yaklaşık 25 dakika sürmektedir. Bolu Abant İzzet Baysal ÜniversitesiNereye giderseniz gidin, otobüsler haftanın her günü saat 23:00’e kadar her 30 dakikada bir hareket eder.
Bolu Üniversitesi Abant İzzet Baisala’da eğitim gören önemli şahsiyetler
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde okudu. kişiler arasında; jimnastikçi, model, kayakçı, çim hokeyi oyuncusu ve kaşif. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde eğitim almış önemli kişiler.bazıları:
- Göksu Utaş Şanlı: Türk artistik cimnastikçi, cimnastik branşında olimpiyatlarda yarışan ilk Türk atlet unvanını elinde bulunduruyor. Bolu Abant İzzet Baysal ÜniversitesiV ünlü eğitimli insanlar Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda okudu.
- Sevil Ouyar: 2004 Miss Turkey güzellik yarışmasında 5. olmuş, birçok dizi ve filmde rol almış Türk model ve oyuncudur. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde eğitim almış önemli kişiler. arasında.
- Ayşenur Duman: Ayşenur Duman, Türk olimpik kayakçısı, Bolu Abant İzzet Baysal ÜniversitesiBu da ünlü sporcunun Türk sporuna kazandırdığı bir diğer sporcudur. Bolu Abant İzzet Baysal ÜniversitesiBeden eğitimi öğretmeninin teşvikiyle on yaşında kayak sporuna başladı ve başarılı oldu.
- Yaşlı Fatiha: 1979 doğumlu ve başta araştırma ve analiz olmak üzere diğer kategorilerde yazmış popüler bir yazardır. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesiİstanbul’da Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans yaptı ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Siyasi Tarih Araştırmacısı oldu. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde eğitim almış önemli kişiler. arasında.