acı limonKabakgiller familyasına ait bir bitki türüdür. Tropikal bölgelerde yetişen bu bitki, birçok faydalı özelliği ile sadece gıda olarak değil ilaç olarak da kullanılmaktadır. tedavi edici bitki nar gücüAdını çok az kişi duymuş olsa da bu doğanın bize sunduğu bir hediye diyebiliriz.

Güçlü, sarmaşık şeklindeki narın pürüzlü, yelpaze şeklinde yaprakları vardır. Erkek ve dişi çiçekleri ayrı gövdelerde bulunan bu bitki yaz aylarında çiçek açar, çiçekleri sarıdır. dıştan salataya benzeyen ince ve uzun bir şekle sahip olmak kudret narının iç yapısı Nar tohumlarına benzer tohumlardan oluşur. Bu tohumlar nadirdir ve nar meyvesinin iç yapısına göre nohut büyüklüğündedir.

Bölgelere göre acı kavun isimleri farklılık gösterebilir. Latince adı “ısırmak” anlamına gelen Momordica’dır, Filipinler’deki yerel adı Ampalaya’dır ve Batı ülkelerinde acı kavun, Afrika hıyarı, balzam armutu veya balzam elmasıdır.

Nar nerede yetişir?

Acı kabak, Doğu Hindistan’a özgüdür.ve burada “Karela” olarak bilinir. Genellikle Hindistan’da sivri uçlu daha dar bir şekle sahiptir. Acı kavun yetiştirilen yöreler Memleketinizin yanı sıra tropik iklimin uygun olduğu her yer diyebilirsiniz.

Acı kavun yetiştirilen yöreler bunlar:

  • Amazonlar
  • Afrika
  • Güney Amerika
  • İtalya
  • türkiye

Ülkemizde tropikal iklime sahip Akdeniz ve Marmara bölgeleri, nar kudretinin yetiştiği bölgeler arasında. Kudret narı Türkiye’de özellikle Bursa ve Yalova yörelerinde yetiştirilmektedir.

Enerji bombası nasıl tüketilir?

acı kavunun faydaları Oldukça fazla olmasına rağmen, acı tadı nedeniyle herkes onu sevmez. Ancak tüketicilere verdiği demir, potasyum, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B9, C, E, K, A vitaminleri acılığını unutturur.

  • Kudret Narı, Güney Asya ve Batı Hint mutfaklarında yaygın olarak patatesle yapılır. Acılığını azaltmak için yoğurtla servis edilir.
  • Pencap mutfağında narın gücü baharatlarla doldurularak ve yağda kızartılarak tüketilir.
  • Güney Hindistan’ın Kerala eyaletinin mutfağında eyal ve pachaadi, thoran ve hindistancevizi adı verilen bir yiyeceğin karıştırılmasıyla hazırlanır.
  • Endonezya’da acı kavun, tavada kızartma, hindistan cevizi sütünde pişirme veya buharda pişirme gibi çeşitli yemeklerde pişirilir ve tüketilir.

Acı kavun yemek Yemek hazırlamak için en iyi seçim yemek pişirmek olsa da içme suyu da bir tüketim şeklidir ve hazırlanması oldukça kolaydır. Acı kavunu küçük parçalara ayırdıktan sonra bir tencereye su dökün ve ocakta kaynatın. Kaynattıktan sonra demlenmesine izin verin ve bir bardağa süzün. Dilerseniz limon ya da tuz ile tatlandırabilirsiniz.

Acı kavun yemek Çünkü gençler olgunlaşmamışlara tercih edilmelidir. Kuvvetle olgunlaşmaya başlayan nar daha acı bir hal alır. Tamamen olgunlaştığında turuncu bir doku alır ve yenemeyecek kadar acı olur. Görsel olarak, kırmızı kabuklu tohumlar, açmak için keskin bir şekilde katlanan parçalara ayrılır.

acı narın faydaları

Kalori içeriği düşük, besin değeri yüksek olan bu meyvenin faydaları oldukça fazladır. acı kavunun faydaları tüm vücut sistemini kapsar. Dolaşım, solunum, boşaltım, bağışıklık sisteminin yanı sıra cilt, saç ve tırnaklara da fayda sağlar. acı kavunun faydalarıHadi düşünelim.

  1. Diyabete İyi Gelir: Bu, özellikle bu bilinen sağlık sorunu için iyidir. Şeker hastalığıyla bilinen bu meyve kesinlikle tavsiye edilir. Çalışmalar, meyvenin kan şekeri seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olan insülin benzeri maddeler içerdiğini göstermiştir. Üstelik düşük karbonhidratlı yapısı şeker hastaları için ek bir fayda sağlıyor.
  2. Bağırsak sağlığına iyi gelir: Düzenli olarak nar gücü Kullanan kişinin sindirim sistemi sağlığına olumlu etkisi vardır. Kabızlık gibi bağırsak rahatsızlıklarını azalttığı gibi sindirim sistemine giren parazitlerin tedavisinde de yardımcı olur. İrritabl bağırsak sendromu (IBS) olarak bilinen bir durum için de faydalıdır. Yüksek lif içeriği ve doğal müshil özellikleri sindirime yardımcı olur. Meyve suyundaki antioksidanların sindirim enzimlerini uyardığı ve sindirimi desteklediği bilinmektedir.

Rahim ve vajina yarası geçirmiş kadınlara doktor gözetiminde uygulandığında yara iyileşmesinde önemli rol oynadığı bilinmektedir. Ayrıca egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde de oldukça etkilidir.

antioksidan Kendine has özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendiren bu meyve, kanser hücrelerinin oluşumunu da engellemektedir. Gastrit ve ülser gibi mide sorunları için sıklıkla tavsiye edilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here