mersin ağacıLatince orijinal başlık mersin komünüdır-dir . Aynı zamanda Mort, Murt, Saz Ayrıca şöyle bilinir mersin ailesiitibaren ve genel olarak Mersin Bu ağaç olarak da bilinir, kışın yapraklarını dökmez.
Mersin ağacı nerede yetişir?
mersin ağacıAmerika, Avustralya ve Yeni Zelanda’ya özgüdür. Boyları 1 ile 3 metre arasında değişen bu ağaçlar ülkemizin Akdeniz bölgesinde yetişir. Batı ve Güney Anadolu kıyı kentlerimizde yer almaktadır. mersin ağacıGüneşli ve kurak koşullarda makiler arasında yetişir.
mersin ağacıYapraklar sert, kenarlarda düz, küçük, üstte koyu yeşil, altta açık yeşil ve üst yüzeyinde çok sayıda şeffaf alan içeren orta kısım boyunca çizgilidir.
mersin ağacıAltın organlarındaki beyaz çiçekleri vardır. Bu çiçekler yaz ortasından sonbahara kadar çiçek açar. Ayrıca yuvarlak kırmızımsı dalları vardır. Bitkinin ikinci yılında dalların yapısı sertleşerek bej rengini alır. Başlangıçta etli ve beyaz renkli olan meyveler olgunlaştığında koyu mavi-siyah renge dönüşür. mersin bitkisiDalları, yaprakları, çiçekleri ve meyveleri mis kokuludur. Bitki iki farklı şekilde üretilir: Kendi kendine döktüğü tohumlardan veya kök çeliklerinden.
Mersin’in faydaları nelerdir?
Mersin’in birçok avantajı var. Mersin’in faydalarından bazıları bunlar:
- İştah açıcı bir çizgisi var.
- İdrar yolları ve göğüs hastalıklarında antiseptik görevi görür.
- Sertlik hissi verir, bu özelliği ile ishale neden olur.
- Bakterisittir.
Kullanım yeri ve yöntemi
- Yarım litre kaynar su mersin yaprağı ve meyveleriyaklaşık 50 gr. Beş dakika kaynadıktan sonra bal ekleyin ve tatlandırın, yemeden önce bir bardak için. Böylece ishale çare ve öksürük ilacı görevi görür. Ayrıca bu su günde 3-4 defa ovularak yüzdeki yaraları dezenfekte edebilir ve sivilceleri tedavi edebilir ve özellikle yanıklarda kullanıldığında oldukça etkilidir.
- Bacaklarda mantar tedavisi için, mersin yaprağı Kaynar suda 15-20 dakika kaynattıktan sonra ısıtın, bir leğene aktarın ve sabah-akşam ayaklarınızı 15-20 dakika bu suda tutun.
- Saçta kepek ve kaşıntıyı önlemek, saçları güçlendirmek için mersin yağı Saça uygulanabilir.
- Egzaması olanlar mersin yaprakları ve meyveleriVazelin ile karıştırıp toz haline getirdikten sonra yaralara ve egzamaya sürerek merhem olarak kullanabilirsiniz.
- Haşlanmış patlıcan mersin yaprağının suyu ile karıştırılarak ter ve ayak kokusu giderilir ve kokan yere sürülür.
- MersinSadece tıbbi amaçlar için değil, aynı zamanda bakım ve iyileşme amacıyla da kullanılabilir. Saçını karartmak isteyenler 10 gr. mersin ağacının esansiyel yağıhayır, 100 gr. Çörek otu yağını ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı saçınıza sürerseniz siyaha döner.