su aygırı o su aygırı, su aygırı ailesiTabii ki, bu çok büyük bir otçul memelidir. Bu aileden bir başka su aygırı ormanda yaşamak cüce su aygırıdır-dir.
İnsanlar arasında su aygırı olarak bilinen bu hayvanın bilimsel adı su aygırıYunanca “nehir atı” anlamına gelir. Bu isme rağmen su aygırı; ve kara hayvanları olarak atlar değil; Balinalar ve yunuslar gibi deniz hayvanları ile daha yakından ilişkilidir.
su aygırı yaşam tarzı
suaygırları20’den fazla hayvandan oluşan topluluklarda yaşarlar. Suda ve karada yaşayabilen bu grupların sınırları belirlenmiş egemenlik alanları vardır. Bu bölgeler erkek su aygırıS, dışkısının dışarı atılmasıyla belirlenir. erkek su aygırıBu alanlar birbirine karşı şiddetle savunulur, bu rekabet ciddi yaralanmalara ve hatta ölüme yol açabilir.
su aygırıSuda yaşayan bir yaşam tarzını benimsediler. Pembe mukus salgısı ile suya ve güneşe maruz kalmaya karşı korumalıdır. su aygırıSadece burun delikleri suyun üzerinde kalacak şekilde suya dalarlar. Burun delikleri sayesinde 10 dakikaya kadar su altında kalabilir. suaygırlarıAslında, zayıf yüzücülerdir, çoğunlukla bir derenin dibinde yürürler veya kendilerini suya taşıyarak suda dolaşırlar.
Genellikle geceleri su aygırıYaklaşık 50 kg bitki tüketirler. Suaygırları genellikle aslan ve timsah gibi hayvanların saldırısına uğrasa da, genç suaygırları, yetişkin suaygırları Bu saldırılarda onları korudukları için yalnız yakalanmadıkları sürece ölmezler.
Suaygırları nerede yaşar?
Tarihsel dönemlerde Afrika’da güney Sahra kıyılarında, Nil bölgesinde, Mezopotamya ve Kuzeybatı Afrika’da yaşamış, 3500 yıl önce ortadan kaybolmuş, 2000 yıl önce de Ürdün Vadisi’nde mevcuttu.
Bugün su aygırısadece; Afrika’da Sahra’nın güneyinde, Aşağı Nil ve Kap’ta geniş alanlarda yaşarlar.
Ayrıca Ndumo, Krugerpark, Moremi Reserve, Chobe, Mana Pools, Kafue, Zyudluangwa gibi korunan alanlar da bulunmaktadır. su aygırı görebilmek.
Hipopotamın yapısı ve özellikleri
yetişkin su aygırı fiziksel özellikleri düzgün bir şekilde; omuz yüksekliği 1,5 m, gövde 4,5 m, basık kuyruk 50 cm. suaygırları İkinci en büyük kara hayvanıdır ve 2.700 ila 4.500 kg ağırlığında olabilir.
su aygırıKulakları, gözleri ve burun delikleri başının üzerindedir. Bu yüzden su aygırı Su yüzeyinin altında yüzerken veya dinlenirken bu organlar suyun üstünde kalır. Kısa bacakları üzerinde fıçı biçimli gövdesi çıplak bir yapıdır, göz çevresi ve kulak çevresi pembemsi gri-siyah derilidir.
su aygırıitibaren; her sonuçta; 3 kesici diş, 1 köpek dişi, 4 çiğneme azı dişi ve 3 azı dişi olmak üzere 44 dişi ve her iki yanında diğer çıkıntılı dişleri vardır. Alt çenedeki kesici dişler yatay konumdadır ve oldukça tehlikelidir, bu dişler ve üstteki köpek dişleri kesiştiğinde çok tehlikeli bir silaha dönüşürler.
suaygırlarımaksimum 48 km/h hıza ulaşabilirler. Afrika’nın en büyük beşinden biri suaygırlarıBEN; Yüksek hızı, iri boyutu ve ölümcül dişleri ile rakiplerinin gözünü korkutur.
Su aygırı yetiştiriciliği
Kuraklık sırasında çiftleşmeyi tercih eder. suaygırlarısekiz aylık hamilelikten sonra yağmurda yavru köpekler su aygırıOnu Dünya’ya getiriyorlar. Döllenme ve doğum suda gerçekleşir. Döllenme sırasında dişi su aygırı tamamen suya batırılır, sadece hava almak için yüzeye çıkar.
yeni doğmuş su aygırı 30-50 kg ağırlığında, küçük su aygırı Doğumdan hemen sonra yürüme ve su yüzeyinden yüzeye hareket etme yeteneğine sahiptir. anne su aygırıYavrusunu kendisine bağlamak için yavrusunu geride bırakmaz ve diğer suaygırlarının yavrusuna yaklaşmasına izin vermez. Hangi grupta olursa olsun yavrularını her an koruma içgüdüsü olan anne su aygırı yavrularını emzirir. anne su aygırı Geceleri otlamaya gittiğinde yavrusu onu bir anne özverisiyle takip eder.
İlk haftadan sonra anne yavrularıyla birlikte gruba katılır. Bu arada emzirmeye devam ederken bitkisel beslenmeye devam eden bir anne; Yavru bir yaşına geldiğinde emzirmeyi bırakır, genç su aygırı sadece bitki besinlerini yemeye devam eder. Buna rağmen annesinin bulunduğu ortamı terk etmeyen genç su aygırı yaklaşık 6 yıl sonra ergenlik çağına gelir ve kendine yeni bir yol açar.
İnsanlar ve suaygırları
suaygırlarıİnsanlar onları lezzetli etleri, fildişi benzeri dişleri ve bazen de kendi zevkleri için avladılar.
su aygırı Masum görüntüsünün aksine pek barışçıl bir hayvan değildir. Afrika’da timsah ve aslan gibi yırtıcı hayvanlardan daha çok insanı öldüren suaygırları; Kafasını koç gibi kullanır ve 50 cm’lik dişleriyle çok tehlikeli bir silaha dönüşür.Bu hareketiyle yetişkin bir timsahı tek ısırıkta ikiye bölebilir. suaygırlarısu kayıklarının bebeklerini tersyüz etmekten çekinmezler.