tümör, düzensiz ve sınırsız hücre çoğalması nedeniyle; Vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkan kitlelere verilen isimdir. normal hücre döngüsü; Hücre gelişme, büyüme ve ölüm ve hücre yenilenmesi şeklinde devam ettiği sürece anormal bir durumun oluşması ve üretim ve yıkım sürecinin farklı işlemesi ile kontrolden çıkar. Bunun sonucunda gerekli olmadığı halde hücre yenilenmesi gerçekleşir ve hücrelerin zamanında ölmemesi nedeniyle gereksiz hücre üniteleri sonucunda agregasyon başlar ve tümör oluşur.

ünlü Omega 3 (çoğunlukla balıkta bulunur) DHA ) Etkisi nedeniyle tümör yapılarının birkaç gün içinde parçalanmasına neden olur.. Araştırma yürüttü; bu umut verici keşfi açıklıyor: Asidozlu tümör hücrelerinin yağ asitlerine ihtiyacı vardır.kamyonlar. Bu nedenle omega-3 vücuda girdiğinde, DHA Onu suyla doldururlar, ancak uygun şekilde depolayamazlar ve kelimenin tam anlamıyla kendilerini zehirleyerek öldürürler.

Tümör ve Omega-3’ler Arasındaki Bağlantı

Louvain Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı; tümörlerde asidik bir mikro ortamda (asidoz) hücre çoğalmasına; enerji kaynağı olarak glikozu lipitlerle değiştirdiğini keşfetti.

Araştırmacılardan biri olan Prof. 2020 yılında Cyril Corbet ile yaptığı çalışmada Freon; bu hücrelerin en agresif hücreler olduğunu ve metastaz oluşumu ile orijinal tümörü terk etme yeteneği kazandığını göstermiştir. Belçika Kanser Vakfı Louvain ve ekibi tarafından desteklenen; Asidotik tümör hücrelerinin emdikleri yağ asidine bağlı olarak taban tabana zıt şekillerde reaksiyona girdiğini çabucak keşfetti. Araştırmacılar; bazı yağ asitlerinin tümör hücrelerini uyardığınıVe DHA kelimenin tam anlamıyla tümör hücrelerini zehirlemek ve öldürmekkeşfettiler.

ölümcül aşırı yük

Zehir, belirli yağ asitlerinin peroksidasyonundan kaynaklanan bir tür hücre ölümü olan ferroptoz adı verilen bir fenomen yoluyla salınır. Tümör hücreleriNe etkisi. Hücredeki doymamış yağ asitlerinin miktarı arttıkça oksidasyon riski de artar. tümörhücreler içinde asidik bir bölmedeki hücreler; Bunları, yağ asitlerinin oksidasyondan korunduğu bir tür demet olan lipid damlacıklarında depolar. Fakat büyük miktarlarda DHA’nın varlığı, tümör hücresinin boğulmasına ve DHA’yı depolayamamasına neden olur. ve oksitlenen hücre ölür.

Araştırmacılar, lipit damlacıklarının oluşumunu engelleyen bir lipit metabolizması inhibitörü kullandığını bulmuşlardır. Bu çalışma, açıklanan mekanizmanın nasıl çalıştığını doğrulamakta ve tedavi seçeneklerine kapı aralamaktadır. Çalışmalarını gözlemlemek için UC Louvain araştırmacıları, sferoid adını verdikleri bir 3D tümör hücresi kültür sistemi üzerinde testler yaptılar.

Spheroid adlı bir 3D tümör hücre kültürüne fazla miktarda DHA uyguladılar. ve sferoidlerin büyüdüğünü ve içe doğru patladığını gördüler. Takım; DahasıDHA ile zenginleştirilmiş bir diyette tümörlü fareler uygulamalı. Bu diyet sonucunda diğer geleneksel diyetlere göre; farelerde tümör hücrelerinin büyümesini önemli ölçüde yavaşlattı.

Bu çalışma Louvain Üniversitesi’nde gerçekleştirildi; kanserle mücadelede DHA’nın Değeri ve Önemi gösterir. Louvain kaşifleri: Bir yetişkin için günde en az 250 mg DHA. Tüketilmesi tavsiye edilir. Ancak araştırmalar, diyetimizin günde ortalama 50 ila 100 mg arasında olduğunu gösteriyor. DHA olduğunu gösteriyor. Bu, önerilen minimum alımın oldukça altındadır. ‘ Dediler.

Araştırmacıların işaret ettiği gibi Omega 3 (esas olarak balıkta) Bu, tümörlerle savaşmada ve kanser hücrelerinin oluşumunu önlemede çok önemlidir.kamyon. Bugün DHA tüketimiumursayan insanlar bile DHA kullanmadıklarını söylüyorlar.

DHA (dokosaheksaenoik asit) beyin için ne yapar?

DHA sadece tümörler ve kanserle savaşır HAYIR, beyin fonksiyonunun gelişimi Aynı zamanda çok verimli bir iş çıkarıyor. DHA faydalarıokuyan birçok insan DHA’nın beyin için faydalarıgöreceğiz. DHA beyin için ne yapar? Öğelere bakalım.

  • DHA, beyindeki omega-3 yağ asitleri%97 Bu nedenle DHA Tüketmek Beynin Daha İyi Çalışmasına Yardımcı Olur.
  • Serebral korteksin önemli bir bileşeni olan DHAdir, beynin bu kısmı; Hafıza, dil, yaratıcılık, duygular ve dikkatten sorumlu kısım burasıdır.
  • beyinde yeter Omega 3 olmadığında beyin diğer yağları kullanır. Yani, beynin nasıl çalıştığı açısından omega 3 alımıBeyni yeterli seviyede tutarak verimli çalışmasını sağlayabilirsiniz.
  • DHA, beyin hücresi iletişimiözellikle ben; normal beyin fonksiyonlarının korunmasına önemli ölçüde katkıda bulunur Yararlı etki Günde 250 mg DHA tüketilmesi tavsiye edilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here