Yunan mitolojisinde AresO savaş tanrısıdır. Roma mitolojisinde Mars olarak bilinir. Yüce tanrı Zeus ve eşi Hera’nın oğludur. Roma mitolojisinde savaş tanrısı olarak popüler oldu. Yunan mitolojisinde kabul görse de Roma mitolojisindeki kadar popüler değildi. Yunanistan’da kapsamlı bir üne sahip olmayan God of War, savaşın acımasız yönlerini ve katliamın nahoş yönlerini kişileştirdi. Spartalılar bir zamanlar savaş esirlerini ona kurban ettiler. Yunan mitolojisinde AresSavaş Tanrısı olarak bilinmesine rağmen büyük bir kafa karışıklığının içine düşmüştür.

Tanrı’nın dostları ve ebeveynleri, Olimpos Dağı’nın tanrılarından biri olan Ares’e pek düşkün değildi. Ares’e tapınma esas olarak Yunanistan’ın kuzey bölgelerindeydi. Büyük Tanrılarla olağan sosyal, ahlaki ve teolojik ilişkisinden yoksun olmasına rağmen, kültünün birçok yerel özelliği vardı. Yunan mitolojisinde AresGizli aşkı sonucu Afrodit ile yaşayıp yaşamış, Olimpos’a yapılan rezalet sonucu Trakya’da hareketsiz kalmamış ve Trakyalı barbarları Amazonlara karşı ayaklandırmıştır. Savaşın tadını çıkaran Savaş Tanrısı, ölülerin kafataslarından kendi adına bir piramit inşa ederken oğlu Kyknos’un ölüm haberini alır. Oğlu Kyknos, piramidi tamamlamak için son kafatasına ihtiyaç duyar, bu yüzden Tesalya kralına karşı saldırır. Bu sırada Herkül karşısına çıkar ve Kyknos’u öldürür. Ares haber alır almaz arabasına atlar ve Herakles’e saldırır.

Bir zamanlar Olimpiyat tanrıları ziyafet çekerken iki dev (Yunan mitolojisinde Tartarus ve Gaia’nın birleşmesi sonucu yaratılan yılan gibi devler) sanki Tanrıları en güzel Tanrıçalar olan Athena’yı kabul etmeye zorlarcasına yüksek bir sesle zıpladılar. ve Hera, Olympus’u istediler. Yunan tanrıçalarından biri, baş tanrı Zeus’un karısı Hera. Zeus bu duruma çok sinirlenir ve Ares’e bununla ilgilenmesi talimatını verir.

Athena’nın alaylarının eşlik ettiği bir arabada Ares, iki deve saldırır. Bir an pervasız davranır ve devlerden biri bir taş atarak onu yere serer. Bu başarısız atama sonucunda devler tarafından 13 ay boyunca bronz küpeli hapsedildi. Tanrıların habercisi Hermes, onu uzun bir aramadan 13 ay sonra, ölümün eşiğindeyken buldu.

Ares’in öfkesi ve başarısı

Yunan mitolojisinde AresBaşarısızlıkları devam ettikçe alay konusu oldu ve güvenini kaybetti. Öfkesini insanlardan çıkarmaya karar verir. 4 büyük yardımcısı Phobos, Deimos, Eris ve Enyo ile tüm dünyayı terörize eder, Trakya’da bir katliam yapar ve 3 nehir insan kanı döker.

Olimpos tanrıları bu duruma ayak uyduramayıp Ares’e savaş ilan ettiler ancak Ares, şanslı yardımcıları (özellikle Phonos) sayesinde bu kez hayal kırıklığına uğratmadı. Yardımcısı Phonos o kadar korkmuştu ki Olympus düştü ve Zeus tamamen teslim oldu. Ancak Ares’in amacı Zeus’un yerini almak değil, Olympus’a yeniden katılmaktır. Böylece 5 tanrı, Ares ve yardımcıları Olympus’un en büyüğü olacak şekilde Zeus’un yerini alır.

Zaferi, ona olan sevgi eksikliğinde hiçbir şeyi değiştirmedi. Sevilmedi ve kaçınılmaz olarak Tanrı’yı ​​\u200b\u200bkabul etti. Yunan mitolojisinin en büyüklerinden biri olan bu Tanrı, dünyanın kontrolünü ele geçirmiş ve insanlara her türlü korku ve acıyı yaşatmıştır. Amacına ulaşmak ve Zeus’la son bir anlaşma yapmak istiyordu. Ares, tanrıları Dünya’nın işlerine karışmaya zorlamaz ve Zeus’u bu anlaşmaya uymaya zorlar. Zeus itaat etmezse Olympus düşecek ve Ares dünyaya hükmedecek. Zeus isteksizce bu anlaşmayı kabul eder ve Dünya’ya açılan tüm kapıları kapatır.

Yunan mitolojisinde Ares Beklediği ilgiyi görmedi. Romalılar tarafından ataları olarak benimsenen Mars adı altında Roma’da asıl ilgiyi gördü.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here